1234567

Tricotfabriek Hegri sinds 1958

Reeds 50 jaar is Hegri International koploper in het fabriceren en exporteren van tricot. Tricot is onder te verdelen in Polinet, Sitinet en Stockinet. Deze verschillende soorten tricot worden in uiteenlopende industriële sectoren gebruikt, van de meubelindustrie tot aan de vleessector.

In 1958 is Hegri International gestart met de verkoop van schoonmaakartikelen voor de auto- industrie, waaronder poetstricot.

Hegri kocht de poetstricot bij een textielfabriek, de fabriek kon niet voldoen aan de vraag. Zodoende kocht de Hegri twee breimachines, deze machines draaiden volop poetstricot, Polinet genaamd.

In de loop der jaren is er meer vraag naar industriële tricotstoffen. Voor de meubelindustrie ontwikkelde Hegri International Sitinet.
Dit is tricot wat om schuimrubber wordt getrokken ter bescherming van de meubelstof.

Uit een compleet andere sector, de vleesindustrie, kwam de vraag om tricot te ontwikkelen voor de export van vlees. Hegri International ontwikkelde Stockinet, wat het vlees beschermt tegen vuil en verkleuring. Hierdoor houdt het vlees zijn goede en waardevolle kwaliteit. 

 

Ondertussen is de Hegri uitgegroeid tot een modern exporterende onderneming met 50 breimachines die diverse diameters van 4 cm t/m 125 cm kunnen breien.

Natuurlijk worden op deze machines kwaliteit garens verwerkt waardoor Hegri International de verschillende tricot producten efficiënt kan breien met een snelle levertijd. Na het breien kan de tricot op ieder gewenste lengte geconfectioneerd worden voor zowel het verpakken van vlees als de meubeltricot.

De grote capaciteit en snelle levermogelijkheden, alsook de levering van regulaire kwaliteiten hebben in belangrijke mate tot de groei van het bedrijf bijgedragen.

Op het ogenblik exporteert Hegri haar tricot voor 70% en probeert de export uit te breiden naar anderen landen.